Sakta, sakta kryper trucken fram med sin ömtåliga last på Norra älvstranden. Är det en jättekartong med ägg under den noggrant täckande presenningen?
Nej, det ser ut att vara något billiknande?
När trucken passerar den oansenliga entrén till Geely Design Sweden sätts fantasin självklart i rörelse.
Transporter fortsätter sin långsamma färd förbi de gamla varvsbyggnaderna, ut mot kajen, byter riktning och backar in mot industrihallarna på det stora byggområdet där andra etappen av Geelys europeiska utvecklingscenter växer fram i rask takt.
Den här ögonblicksbilden känns exklusiv.
Men den sammanfattar också de känslor som man slås av under en vanlig promenad på älvstränderna, förbi Geelybygget, tv-huset och Frihamnen, över den snart nedmonterade Götaälvbron, ner mot Centralen och bort mot Järntorget.
Det är otroligt mycket på gång just nu. Infrastruktur, stora forskningsintensiva industriprojekt och kontorskomplex.
Trafikstöket är förstås otroligt jobbigt. För alla som kör bil, cyklar eller går.
Allt ska tydligen byggas på en och samma gång.
Men för mig är det samtidigt väldigt spännande att se hur mycket av det som har planerats, diskuterats och visionerats om under många år nu tar konkret form.
Jag har själv berättat om vad som håller på att hända. I åtskilliga GP-texter, andra forum och här på bloggen.
Ny faller bitarna på plats.
Geelyetableringen på Lindholmen är kanske extra anmärkningsvärd. Den har ifrågasatts från olika utgångspunkter. Men etableringens betydelse för Göteborgs position inom fordonsutveckling kan antagligen inte överskattas.
Första etappen av den kinesiska Volvoägarens europeiska innovationscenter växte fram i rekordfart. Från kajkanten slås man av storleken även i andra etappen som nu tar form.
Projektet marknadsförs under varumärket Uni3 och ska vara öppet även för innovationsföretag utanför Geelysfären.
Granne med Geely ligger Sveriges Television och Sveriges Radio i huset som en gång i tiden specialdesignades för kameratillverkaren Hasselblad. Det är också ett stycke av Göteborgs teknik- och industrihistoria.
Hasselblad felbedömde styrkan och tempot i fotobranschens digitalisering. Men huset är inte bara en påminnelse om hur snabbt förutsättningarna kan förändras för starka varumärken. Det väcker också tankar om hur mycket glasfasader vi egentligen vill ha i det nya Göteborg.
Den arkitekturtrenden skapar för övrigt innovation även i en annan bransch. Det krävs mer än en vanlig skrapa för att tvätta fönster.
I Frihamnen har nu arbetet med Jubileumsparken satt igång – i anslutning till den ovanliga bastun och badet i älven. Vi är nog några som har undrat öven den parken.
Den första permanenta etappen på land ska vara färdig till hösten. Staden utlovar en utflyktslekplats, grönskande gläntor, nya omklädningsrum och toaletter.
Tidigast till hösten startar bygget av ett nytt bad.
Men den stora och mest aktuella förändringen i Göteborgs stadsliv är den nya bron över älven.
Bokstavligen upplever jag de sista skälvande dagarna i Götaälvbrons liv. Det är en ganska skakig promenad vid sidan om bussar och spårvagnar som smyger sig över den skrotfärdiga gamla bron.
Den betydligt lägre Nya Hisingsbron har redan blivit en välkänd Göteborgssiluett. Men jag tycker också det är intressant att se hur den formmässigt ansluter både till de nya kontorskomplexen på det gamla logistikområdet bakom Centralen, och till det färgglada 80-talsbygget Läppstiftet.
I det här området kommer stadsbilden enligt planerna förändras radikalt under kommande år, med fler höga hus, glasfasader, kontor, bostäder och handelsområden i anslutning till det kommersiella centrum som skapas runt Centralen.
Om nu inte pandemins förändring av vår livsstil också förändrar efterfrågan på kontor och köpcentra i så hög grad att planerna bromsas.
Fortsätter man sedan västerut på den södra älvstranden, passerar Nordstan och Stenpiren kommer man till det värdefulla utvecklingsområdet Skeppsbron, som politikerna har våndats för under så många år.
Och sedan till Järntorget, där det också byggs mycket just nu. Och till storsatsningen Masthuggskajen.
På en två hektar stor konstgjord halvö i älven ska det byggas kontor, bostäder, skola, restauranger med mera i fyra fastigheter.
Bakom projektet står kommunala Älvstranden Utveckling, som enligt en uppgörelse nu i dagarna blir ansvarig för hela det komplicerade och svårkalkylerade grundläggningsarbetet, samt Stena Fastigheter, Riksbyggen, Elof Hansson och Alecta.
Arbetet med grundläggningen ska dra igång nästa år. Första kontorsinflyttningen är planerad till 2025.
Det kommer flyta en hel del vatten under Hisingsbron innan det är klart. Den saken är klar. Säkert kommer även dessa planer påverkas av konjunktursvängningar och eventuella beteendeförändringar.
Men sammanfattningsvis kan vi väl konstatera att det händer väldigt mycket runt Göta älv just nu.
Och även i älven.