Medietränarnas sämsta råd

I första avsnittet av Anders och Kennys snack om medierelationer tar vi en titt på vad som förefaller vara den nya generationen medietränares absolut sämsta råd.

Anders Johansson har jobbat i mediebranschen sedan han som tonåring började på sporten på Trollhättans Tidning. Han har varit chef för GP:s ekonomi- och politikredaktion, EU-korre i Bryssel, chefredaktör för Bohusläningen och ansvarig för medierelationer i ett stort börsnoterat bolag. Och mycket annat.

Själv har jag ju ett mångårigt förflutet som journalist och krönikör med uppgift att analysera och rapportera om politik, ekonomi, näringsliv, medier och en hel massa andra grejer. Jag har jobbat med affärsutveckling på medieområdet, haft ett antal chefsjobb och precis som Anders jobbat med strategisk kommunikation i både offentliga och privata verksamheter.

Nu arbetar vi ibland tillsammans med rådgivning om de spänningsfyllda relationerna mellan de som granskar – och de som blir granskade.

Vår utgångspunkt är att vi gillar journalistik. Uppriktigt brinner för det. Och att ledningsgrupper i både offentlig och privat verksamhet har väldigt mycket att tjäna på att försöka förstå och respektera journalistikens uppgifter och drivkrafter.

I dessa tider behöver vi mer än någonsin diskutera mediernas förtroendekapital, och vad som skapar eller sänker förtroendet för makthavare inom näringslivet och politiken.

Hör av dig om du vill träffa oss för att prata mer om detta.

En tanke på “Medietränarnas sämsta råd

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.